Räk ceviche

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Godaste räksalladen jag nånsin ätit.... Gör den gärna "dagen innan" så den får stå till sig...

Ingredienser

  • 3 tomater i små bitar, som (skållats) skalats och kärnats ur
  • ½ finhackad rödlök
  • 2-3 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ paket färdigtärnad mango (tina den först)
  • ca ½ dl hackad persilja
  • 1 ½ msk balsamicovinäger
  • 1 ½ msk olivolja
  • ca 10 droppar tabasco (smaka dig fram)
  • 2 burkar räkor i lag (häll bort lagen)
  • 1 dutt cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser.
    2. Låt stå kallt och ”dra” innan servering.
    3. Serveras som förrätt tillsammans med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica99 20 december 2008

    Rätt enkel att göra ett plus för att den gick att förbereda dagen innan. Upplevdes stark dagen innan. Avtog lite i samken till serverings dagen. Mangon blev mycket god till det starka och räkorna. Uppskattat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben