Räk-och krabb tårta

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept från min syster, som till en början bestod av gravad lax, men som jag bytt ut mot räkor och krabba, då jag inte gillar lax så mycket.. Toppengod!

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 25 g smör
  • 300-400 g skalade räkor (300 till själva smeten, resten till garnering)
  • 100 g crabsticks
  • 2 dl creme fraiche (godast med den 34%)
  • 1 rödlök
  • En citron (en halv att pressa ca 2 msk, och en halv till dekoration)
  • 1 msk hummerfon
  • 100 g gravad lax
  • färsk dill på kruka (ca 2-3 msk+ resten till dekoration)
  • Instruktioner

    1. Mixa kavring och smör och platta ut i en form (gärna med löstagbara kanter). Dela crabsticksen i mindre bitar ochkör hastigt i mixer tillsammans med räkorna. (Spara ev lite till garnering).
    2. Fin hacka rödlöken och blanda med creme fraiche och hummerfond. FInhacka dill, (ca 2 msk) och pressa ca 2 msk citronsaft. Blanda detta med krabb och räkhacket. Bred ut i formen. Låt stå i kylen en stund.
    3. Rulla ihop skivor av gravad lax. Dela på mitten ohch ställ som små "rosor" på mitten. Eller dekorera precis hur du vill!

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben