Räk och paprikasoppa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Ljuvligt god med nybakt bröd till.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 stora gula paprikor
  • 200 g skalade räkor
  • 2 msk hummerfond
  • 2 msk grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • Svart peppar
  • Paprikakrydda
  • Salt efter smak
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Hacka purjolök och paprika fint bryn i smör och tillsätt kräftfond och grönsaksfond, tillsätt vatten och grädde samt kryddorna, låt det koka upp och salta efter smak tillsätt räkorna och låt dom värmas någon minut. Ät soppan med Marie grahamsbröd eller annat nygräddat bröd, smör och en god ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben