Paprikasoppa med korv och majs

Serverar: 4-5 portioner

Satsa på härligt värmande och mustiga soppor i höst. Hembakat bröd till gör middagen ännu godare.

Ingredienser

  • 3 paprikor i blandade färger
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 l hönsbuljong, vatten + tärning
  • 1 smal ölkorv
  • 300 g wienerkorv
  • 250 g djupfrysta majskorn
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk potatismjöl
  • Vatten
  • Garnering
  • Hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Fräs allt i lite matfett under omrörning.
    2. Späd med buljongen. Skär ölkorven i mindre bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt soppan koka på svag värme ca 15–20 minuter. Skär wienerkorven i bitar under tiden och stek dem i en stekpanna tillsammans med lite matfett. Rör ner korv, majskorn och crème fraiche i soppan. Låt den koka upp på nytt.
    3. Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av soppan. Låt den koka upp på nytt under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben