Räkbakelse med krossade ostbågar

Serverar: 12 portioner

En supergod förrätt som görs dagen innan.

Ingredienser

  • 24 skivor formfranska
  • 125 g majonnäs
  • 1/2 dl grädde
  • 3-4 msk Kalles kaviar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad rödlök
  • Dekoration
  • Ostbågar
  • Räkor
  • Rom
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till en smet.
    2. Tag ut en rundel med ett glas ur varje brödskiva. Fördela hälften av smeten på hälften av rundlarna. Lägg de övriga som lock och bred resten ovanpå och på sidorna. Låt stå övertäckta i kylen 1 dygn.
    3. Krossa ostbågarna, rulla sedan bakelsen i det. Dekorera med räkor, rom, citronskiva och dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bino6904 11 januari 2009

    Mycket god förrätt! Gjorde succé på Nyårsafton! När jag skulle rulla bakelserna i ostbågarna, stack jag 4 st tandpetare i de, så att man inte behöver kladda så mycket med händerna.

    kfors 11 januari 2009

    Kul att du gilla räkbakelserna :) Dom jag har bjudit dom på har också uppskattat dom. Smart ide med tandpetarna. MVh kfors

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben