Räkbakelse

Serverar: 4 portioner

Fantastisk som förätt.

Ingredienser

  • 12 skivor formfranska
  • ½ kg räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 röd lök hackad
  • 1 msk fransk senap
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • Citron
  • Instruktioner

    Ta ut 12 st rundlar ur franskan med ett glas. Blanda creme fraichen och majonnäsen. Hacka rödlök, hacka räkor grovt. Blanda ihop allt. Salta och peppra, pressa i en halv citron. Fördela röran emellan brödet så bakelsen blir tre våningar hög. Hacka dill, persilja och gräslök. Rulla bakelsen i dillhacket. Lägg tyngd på bakelsen. Låt stå kallt någon timme. Garnera med räkor och en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LisaFrida 1 januari 2010

    Det blev mycket gott men det var svårt att rulla bakelserna i dillhacket. Nästa gång blandar jag i dillen i smeten direkt. Det blev räksmet över som jag hade på rostat bröd dagen efter och det var gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben