Räkbakelse med gravad lax

Serverar: 4 portioner

Vacker förrätt

Ingredienser

  • 12 skivor formbröd
  • 170 g räkor i lag
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 ½ dl kesella 10 %
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • GARNERING
  • 8 skivor gravad lax (jag föredrar kallrökt lax)
  • 4 blad lollo rosso
  • 4 msk räkor
  • rödlöksringar
  • 4 cocktailtomater
  • 4 citronklyftor
  • dillkvistar
  • Instruktioner

    1 Sila bort lagen från räkorna och hacka dem grovt, finhacka rödlöken 2 Lägg rödlökshacket i en bunke Tillsätt dillen, kesellan och creme fraichen Rör om. Tillsätt pepparroten, citronsaften, salt och vitpeppar. Vänd i räkorna 3 Stansa ut rundlar ur brödskivorna Använd så mycket som möjligt av varje skiva 4 Varva fyllningen mellan tre skivor till varje bakelse. Bre smet även runtom sidorna 5 Klä varje bakelse med två laxskivor 6 Garnera med salladsbladen, räkorna rödlöksringarna, cocktailtomatrna citronklyftorna och dillkvistarna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben