Räkbakelser med smördeg

Serverar: 10-12 portioner

Gott till en kopp te eller kallt glas öl en fredagskväll, eller varför inte ha dessa bakelser på buffébordet? De gröna ärterna kan bytas ut mot sparris i bitar.

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl små gröna ärter
  • 1/2 dl finstrimlad purjolök
  • 1 grönt äpple
  • 2 dl lättmajonnäs
  • 1 1/2 tsk curry
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rulla ut smördegen. Ta ut 10-12 rundlar med mått, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper. Dekorera eventuellt varje rundel med lite överbliven deg. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt rundlarna kallna.
    3. Skala räkorna. Tina ärterna. Ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda samman allt med majonnäs och curry. Smaka av och salta om det behövs.
    4. Skär av ett lock på rundlarna och fyll dem med räkröran. Lägg tillbaka locket.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben