Serverar: 10-12 portioner
Gott till en kopp te eller kallt glas öl en fredagskväll, eller varför inte ha dessa bakelser på buffébordet? De gröna ärterna kan bytas ut mot sparris i bitar.
Ingredienser
1 rulle kyld smördeg
1 ägg till pensling
Fyllning
500 g räkor med skal
1 dl små gröna ärter
1/2 dl finstrimlad purjolök
1 grönt äpple
2 dl lättmajonnäs
1 1/2 tsk curry
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut smördegen. Ta ut 10-12 rundlar med mått, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper. Dekorera eventuellt varje rundel med lite överbliven deg. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt rundlarna kallna.
- Skala räkorna. Tina ärterna. Ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda samman allt med majonnäs och curry. Smaka av och salta om det behövs.
- Skär av ett lock på rundlarna och fyll dem med räkröran. Lägg tillbaka locket.
Liknande recept
Kommentarer (0)