Kycklingpaj med smördeg

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En god och enkel paj som är lätt att göra. Smakar lite som flygande jacob.

Ingredienser

  • 1 hel grillad kyckling
  • 2 pkt bacon (2x140g)
  • 6-7 femkronastora färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 15 cm purjolök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 liten burk crème fraiche (2 dl)
  • 1 dl grädde
  • 1 ask vitlöksost (typ bonjour) ca 225 g
  • 1 liten burk ananas i ringar 227 g
  • ½ dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk grillkrydda
  • Svartpeppar
  • 1 paket smördegsplattor 425 g
  • Instruktioner

    1. Börja med att rensa kycklingen. Behåll skinnet om du kan/ vill, annars måste du nog krydda på kycklingen lite. Skär i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Strimla baconet stek. Låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet över kycklingen. Strimla purjo och hacka paprikan, vitlöken och champinjonerna. Skär ananasen i bitar. Fräs grönsakerna och ananasen i en stekpanna. Häll på crème fraiche, grädde och blanda i vitlöksosten. Krydda med grillkrydda och blanda i chilisåsen. Smaka av blandningen och salta mer om det behövs. Ev svartpeppar
    2. Häll blandningen över kycklingen. Täck med smördegsplattor. Pensla därefter med ägg.
    3. Grädda i ugnen i 225 grader ca 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Millidill 9 mars 2010

    Helt klart mitt nya fredagsmys.. favvorecept. Jättegott... tack så mycke för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben