Lax i smördeg

Serverar: 10 portioner

God laxrätt.

Ingredienser

  • 750 g färsk, ben- och skinnfri laxsida
  • Marinad
  • 2 dl olja
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk riven vitlök
  • 1 dl färska örtkryddor t ex dill, basilika, timjan
  • 1 1/2 dl finhackad, gul lök
  • 1 avlång, kyld smördegsplatta
  • 5 hackade, hårdkokta ägg
  • 3 dl finhackad purjolök
  • 2 dl finhackad dill
  • 300 g Philadelphia cheese naturell, light
  • 2 msk riven pepparrot
  • Ägg, till pensling
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kesella
  • 2 msk ljust råsocker
  • 1/2-3/4 dl dijonsenap
  • Salsa
  • 1 gurka i tärningar
  • 4 tomater i tärningar
  • 1 gul paprika i tärningar
  • 1 dl finhackad basilika
  • 2 msk olja
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skölj av fisken och lägg den i en skål. Gnid in marinaden på sidor av fisken. Täck skålen med plastfilm och ställ i kylskåp över natten.
    2. Blanda osten med pepparroten. Bred ostblandningen på mitten av smördegsplattan. Skär laxen i stora, tunna skivor och lägg på smördegen. Fördela ägg, purjolök och dill över laxen. Rulla samman som en rulltårta. Tryck till kanterna ordentligt så att inget gott rinner ut. Pensla med uppvispat ägg. Grädda efter anvisningarna på smördegspaketet.
    3. Sås: Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ kallt till serveringen.
    4. Salsa: Blanda samman samtliga ingredienser och låt stå kallt till serveringen.
    5. Fördela salsan och såsen på tio assietter. Skär laxrullen i 10 bitar och lägg på assietterna. Servera genast.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben