Vinbär i smördeg med fläderskum

Serverar: 4 portioner

Alla goda ting äro tre: smördeg, fläder och vinbär i en god bakelse.

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor, ca 200 g
  • 2 äggulor
  • 2 msk Dansukker strösocker
  • 4 msk outspädd flädersaft
  • ½ l röda vinbär
  • Dansukker florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skär smördegen i fyrkanter 8 x 8 cm.
    3. Pensla ovansidorna och baka smördegsplattorna i ugnen i ca 10 minuter.
    4. Skär av toppen på smördegsplattorna när de svalnat och använd som lock.
    5. Vispa äggulorna, strösockret och flädersaften i en bunke och ställ bunken i ett vattenbad, kastrull med kokande vatten. Vispa hela tiden tills skummet börjar bli fast och varm. Ta upp bunken ur vattenbadet.
    6. Rensa vinbären och lägg ner dem i smördegsbottnarna. Häll över fläderskummet. Lägg på smördegslocken och pudra med florsocker före serveringen.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben