Alla goda ting äro tre: smördeg, fläder och vinbär i en god bakelse.
Ingredienser
2 frysta smördegsplattor, ca 200 g
2 äggulor
2 msk Dansukker strösocker
4 msk outspädd flädersaft
½ l röda vinbär
Dansukker florsocker
Instruktioner
Ugn 200º.
Skär smördegen i fyrkanter 8 x 8 cm.
Pensla ovansidorna och baka smördegsplattorna i ugnen i ca 10 minuter.
Skär av toppen på smördegsplattorna när de svalnat och använd som lock.
Vispa äggulorna, strösockret och flädersaften i en bunke och ställ bunken i ett vattenbad, kastrull med kokande vatten. Vispa hela tiden tills skummet börjar bli fast och varm. Ta upp bunken ur vattenbadet.
Rensa vinbären och lägg ner dem i smördegsbottnarna. Häll över fläderskummet. Lägg på smördegslocken och pudra med florsocker före serveringen.