Räkfyllda pannkakor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mumsigt goda!

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • Räkstuvning
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 3 msk hackad dill
  • Gratinering
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Vispa samman äggen,vetemjölet,mjölken,grädden och saltet till en slät och klimpfri smet.
    2. Låt smeten stå och svälla under tiden stuvningen tillagas. Gör räkstuvningen:
    3. Smält smöret och rör i vetemjölet. Spä under vispning med vattnet och grädden,smula i buljongtärningen.
    4. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med citronsaft,cayenne,salt och peppar.
    5. Rör i dill och räkor. Rör ner smält smör i smeten och grädda pannkakorna.
    6. Lägg lite av räkstuvningen på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en ugnssäker form och strö på riven ost.
    7. Gratinera i 250 graders ugnsvärme tills osten har smält,ca 5 minuter.
    8. Servera gärna med lite rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben