Räklåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag gillar sätt att använda rester, och det här är en trevligt rätt om du har lite kokt ris över.

Ingredienser

  • 5 dl kokt ris
  • 1 msk matfett till formen
  • 100 g skalade räkor
  • 1 liten burk champinjoner
  • Eventuellt 1 burk sparris
  • 4 äggvitor
  • 3 msk majonäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform med lite matfett, lägg i riset. Häll på räkor, champinjoner och eventuellt sparris. Vispa äggvitorna kraftigt. Vänd sedan ner i äggviteskummet majonäsen, 1 pressad vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar. Bred över det andra, sätt in i ugnen 15-30 minuter tills det får fin färg.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben