Ris- och räklåda

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Bjuder ofta på detta.

Ingredienser

  • Minst 500 g oskalade räkor
  • 1 - 1½ burk tonfisk
  • 2½ dl ketchup
  • 2½ dl majonnäs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 köttbuljongtärning
  • ris
  • Ev 5 msk grädde
  • Garnering
  • 4-6 hårdkokta ägg
  • 1 knippa dill
  • Instruktioner

    Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till. Koka riset i köttbuljongen. Lägg det i en form där det får kallna. Skala räkorna. Blanda majonnäs, ketchup, tonfisk och lök till en sås. Blir den för tjock kan den spädas med grädde. Bred ut såsen ovanpå riset. Garnera med räkorna, de skivade äggen och dillkvistar. Servera med bröd och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    PinkLadie 5 augusti 2008

    Superbra rätt! Bara att ta fram från kylen när det är dags... Ersatte buljongtärningen med salt och peppar, samt hade grädden i. Denna gången hade jag räkor som låg i spad... Går även utmärkt att variera med bulgur istället för ris! Högsta poäng!

    Makedonka 14 september 2008

    mmmm..gott

    compe 19 oktober 2008

    ja detta var gott säger bara mmm vad gott

    Christina56 2 oktober 2009

    Så gott men gjorde med krabba istället för tonfisk.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben