Asiatisk kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Varmt och gott...och lätt.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 purjolök
  • ca 300 g kycklingkött utan ben
  • 1 liter hönsbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • 100 g ris- eller glasnudlar
  • ca 4 dl strimlad salladskål
  • färska korianderblad
  • citronklyfta att pressa i
  • Instruktioner

    Strimla moroten ganska fint. Skär också purjolöken i strimlor. Stek morotsstrimlorna i lite olja och currypasta i en tjockbottnad gryta så de börjar mjukna. Lägg i purjolöken och stek några minuter under omrörning. Den ska inte ta färg. Lägg också i kycklingköttet skuret i bitar. Häll på buljong och kokosmjölk och koka på låg värme tills kycklingen är genomkokt, cirka 5 minuter. Lägg i nudlarna och låt dem koka mjuka. Tillsätt salladskålen och koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och eventuellt mer currypasta. Servera gärna soppan med några färska korianderblad i tallriken och en klyfta citron att pressa i.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (4)

    epi 9 oktober 2008

    Den här soppan var riktigt god. Bytte kycklingen mot Corn filee". Så bytte jag hönsbuljong mot kyckling buljong som jag gjort själv. Nästa gång ska vi prova med kyckling. Tack för ett nytt lätt sopp recept.

    lillawe 6 januari 2009

    En jättegod soppa som hela familjen tyckte om. Tog lite mer än två tsk röd currypasta.

    matmamma66 11 augusti 2009

    Jättegod soppa men det var för mycket nudlar så det ska ´jag minska på till nästa gång.

    nibarius 27 augusti 2009

    Gott, men till nästa gång måste jag försöka hitta något alternativ till currypastan då den innehåller rätt mycket vitlök vilket min flickvän är alergisk mot.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben