Fiskgryta med kokos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här fiskgrytan är inspirerad av det thailändska köket. För att hitta de rätta ingredienserna bör man göra ett besök i en asiatisk butik. Stora butiker brukar ha en asiatisk hylla där du kan hitta det mesta

Ingredienser

  • 1 st liten gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk galangal, finhackad
  • 1 st citrongräs
  • 1 st färsk pepparfrukt (spansk)
  • 1 msk korianderrot, finhackad
  • 6 st limeblad
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 200 g kokosmjölk
  • 0,5 dl fish sauce
  • 600 g fiskfilé t ex torsk, gös eller hälleflundra
  • 175 g skalade räkor
  • 1 knippe koiander, finhackad
  • Tillbehör
  • 350 g kokta ris- eller glasnudlar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök, vitlök och galangal. Strimla citrongräs fint och finhacka pepparfrukt och korianderrot. Skölj limebladen.
    2. Hetta upp olja i en gryta och fräs alltsammans ca 1 min.
    3. Häll på vatten, kokos och fish sauce och låt koka ca 5 min.
    4. Skär fiskfiléerna i 2-3 cm stora bitar. Blanda ner fisken i den kokande grytan och stäng av värmen. Lägg på lock och låt den stå ca 5 min.
    5. Blanda försiktigt ner räkor strax före servering.
    6. Garnera med finhackad koriander och servera grytan med kokta ris- eller glasnudlar

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben