Räkpasta med het tomatröra

Serverar: 4 portioner

Varför göra matlagningen svår? Detta recept går snabbt att göra och är kanon gott. Vill du ha mildare smak så ta paprika istället för chilifrukt. 445 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 askar körsbärstomater, á 250g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • 1 krm salt
  • ½ krm mald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 280 g pasta, tex. rigatoni eller snäckor
  • 450 g skalade räkor
  • 1 dl riven eller flagad parmesanost, 50g
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och strimla chilifrukten, dela tomaterna. Blanda chili, tomater, pressad vitlök, strimlad persilja, olivolja, salt och peppar i en skål.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda i räkorna och låt allt bli genomvarmt.
    3. Blanda pastan med tomatröran och toppa med riven parmesan.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben