Rågskorpor

Tid: 1 timme

Detta är ett barndomsminne från mina sommarlov i Karlskrona. När man kommer dit skall man alltid köpa dessa goda skorpor som trots namnet inte innehåller råg. Man hade dessa skorpor med sig ut på båtarna i marinen. Jag brukar frysa ner bullarna delade. Sedan tar jag upp så många som jag vill ha. Sätta på ugnen och rosta dem.

Ingredienser

  • 150 gr jäst
  • 100 gr margarin
  • 1 liter mjölk
  • 25 gr salt
  • 50 gr socker
  • cirka 18 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm och rör ut den med jästen. Tillsätt salt, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen och låt den sedan jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
    2. Arbeta degen på bakbordet. Dela i 20 bitar. Baka ut varje del till en stor, avlång bulle. Låt jäsa på plåt till dubbla storleken. Grädda i 200 graders ugn, 10-15 minuter tills bullarna är vackert ljusgula.
    3. Dela varje bulle i två halvor och rosta i 200-225 grader tills halvorna är guldbruna. Serveras nyrostade med smör och ost.
    4. Jag brukar frysa ner bullarna delade. Sedan tar jag upp så många som jag vill ha. Sätta på ugnen och rosta dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mrsVoorhees 31 januari 2008

    supergoda med marmelad !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben