Blekingska Rågskorpor

Varför inte prova ett blekingerecept!

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 2 pkt jäst
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 12 dl rågsikt
  • 12 dl vetemjöl
  • Till pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält fettet och häll i mjölken och värm till fingerljummet. Häll degvätskan över jästen och rör till den löst sig. Rör ner socker salt och till sist mjölet. Låt degen jäsa och arbeta den därefter på bakbordet. Dela i 24 delar och rulla ut till en avlång bulle. Bullarna jäses och gräddas i 250 gr ugn 8-10 min. Dela bullarna och rosta dem ljusbruna i 275 gr ugn. Ätes nyrostade.
    2. Gör 24 bullar dela dem = 48 skorpor

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gunilla 27 oktober 2021

    Jättegott recept men har gjort 4 st limpor istället, då kan man rosta skivorna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben