Rågskorpor från Karlskrona

Världens underbaraste skorpor.

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 100 g margarin
  • 1 liter mjölk
  • 2 tsk salt
  • 0, 75 dl socker
  • ca 2,5 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm och rör ut den med jästen. Tillsätt salt, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen och låt den sedan jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
    2. Arbeta degen på bakbordet. Dela i 15 bitar. Baka ut varje del till en stor, avlång bulle. Låt jäsa på plåt till dubbla storleken. Grädda i 200 graders ugn, 10-15 minuter tills bullarna är vackert ljusgula.
    3. Dela varje bulle i två halvor och rosta i 200-225 grader tills halvorna är guldbruna. Serveras nyrostade med smör och ost.
    4. Jag brukar frysa ner bullarna delade. Sedan tar jag upp så många som jag vill ha. Sätta på ugnen och rosta dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Giafia 3 november 2011

    Hur kan man kalla det här rågskorpor när det inte är något råg alls i dem?

    grassicats 8 mars 2012

    Mycket goda rågskorpor och väldigt mättande :) Tack för receptet, kommer göra dom fler gånger. En 5:a / Grassicat's

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben