Råkost med honungs- och ingefärsdressing

Serverar: 10 portioner

Blanda ner rödkålen strax före serveringen för att den inte ska färga.

Ingredienser

  • 400 g rödkål
  • 3 morötter
  • 2 gröna paprikor
  • Dressing
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk koncentrerad äppel- eller apelsinjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • ½ dl rostade solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Ta bort de yttersta rödkålsbladen. Strimla kålen fint, gärna med osthyvel. Skala moröterna. Riv eller strimla dem tunt.
    2. Ta bort kärnor och vita hinnor på paprikorna. Strimla dem och blanda med rödkål och morötter.
    3. Blanda samman dressingen och häll den över. Strö över solrosfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben