Palsternacksgratäng med falukorv

Serverar: 4 portioner

Strimlad falukorv med skivade rotfrukter, servera det med råkost och bröd.

Ingredienser

  • 400 g mager falukorv
  • 8-10 medelstora potatisar, ca 750 g
  • 2 palsternackor, ca 250 g
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven ost, t.ex. Arla Prästost, 17%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Ta bort skinnet och skär korven i strimlor. Skala rotfrukterna och skiva dem tunt. Koka rotfrukterna i mjölken i 10 minuter. Rör ner ost och kryddor i rotfruktsröran. Blanda korv och rotfruktsröra i en smord form. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
    3. Servera med råkost och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben