En ungersk maträtt som är fantastiskt god. Motsvarar svenskans potatisgratäng.
Ingredienser
20 rätt så stora potatisar
6 ägg
200g debrecen eller annan kryddstark korv
3 dl gräddfil alt. crème fraiche
2 stora lökar
400 g margarin
Instruktioner
Koka potatis och ägg, låt svalna.
Fräs löken i rikligt med margarin.
Skiva potatis i ca ½ cmstora bitar.
Skiva äggen
Skiva korven.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra formen. Varva potatis, ägg och korv.
Häll över lite av löken tillsammans med margarinet. varva tills formen inte kan ta mer eller tills du kan kan täcka maträtten med potatis. Häll över resten av löken o margarinet. Smeta på lite gräddfil alt. créme fraiche.
Tackar ödmjukast för ett riktigt gott recept! Drog ned ganska mycket på mängden margarin och adderade salt, vitlökspulver samt rikliga mängder paprikapulver i de olika lagren av basingredienser!
Mycket smaskigt och uppskattat av alla i familjen!
Tackar ödmjukast för ett riktigt gott recept! Drog ned ganska mycket på mängden margarin och adderade salt, vitlökspulver samt rikliga mängder paprikapulver i de olika lagren av basingredienser! Mycket smaskigt och uppskattat av alla i familjen!