Ungersk gratäng på potatis och ägg

Serverar: 4 portioner

Originalet heter Rakot krumpli på ungerska och bör då också innehålla ungersk korv. Ta bort den och varva istället den kokta potatisen med hårdkokta ägg och strimlad lök...

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 1 msk svenskt smör
  • 8 kokta potatisar
  • 3–4 hårdkokta ägg
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Strimla löken och stek den mjuk i lite smör.
    3. Skala och skiva potatis och ägg.
    4. Rör samman mjöl och crème fraiche.
    5. Varva lök, potatis, ägg och crème fraiche i en liten smord, ugnsfast form. Krydda noga med salt och peppar mellan lagren. Avsluta med crème fraiche och ett tunt lager ströbröd.
    6. Grädda i 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben