Randig äppeldessert

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En fräsch dessert där söta, syrliga och kryddiga smaker blandas.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • 3 dl yoghurt 10 %
  • ½-1 dl florsocker
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Stek dem lätt i smör. Tillsätt citronskal, pressad citron, socker, honung, kanel och ingefära. Blanda försiktigt och låt det svalna lite.
    2. Blanda yoghurt med florsocker.
    3. Varva äppelblandningen med yoghurtröran i portionsskålar och riv chokladen och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben