Små fina glasburkar är roliga att servera dessert ur. Sätt på locket och låt varje gäst öppna själv, det blir nästan som en liten present!
Ingredienser
2 äpplen
1 vaniljstång
1 msk råsocker
1/2 dl vatten
2 dl grekisk yoghurt
1 tsk honung
1/2 påse mandelbiskvier (à 150 g)
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skrapa ur fröna ur vaniljstången.
- Lägg äppelbitar, vaniljstång och hälften av vaniljfröna, socker och vatten i en kastrull. Sjud under lock tills äppelbitarna är mjuka.
- Blanda yoghurt med resten av vaniljfröna och honungen.
- Krossa mandelbiskvierna lätt, t ex i mortel.
- Varva avsvalnad äppelkompott, yoghurt och biskvier i lager i glas eller burkar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
låter underbart gott och lätt. Måste prova!!