Liten äppeldessert

Serverar: 4 portioner

Små fina glasburkar är roliga att servera dessert ur. Sätt på locket och låt varje gäst öppna själv, det blir nästan som en liten present!

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk råsocker
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1/2 påse mandelbiskvier (à 150 g)
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skrapa ur fröna ur vaniljstången.
    2. Lägg äppelbitar, vaniljstång och hälften av vaniljfröna, socker och vatten i en kastrull. Sjud under lock tills äppelbitarna är mjuka.
    3. Blanda yoghurt med resten av vaniljfröna och honungen.
    4. Krossa mandelbiskvierna lätt, t ex i mortel.
    5. Varva avsvalnad äppelkompott, yoghurt och biskvier i lager i glas eller burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hagelskuren 22 oktober 2009

    låter underbart gott och lätt. Måste prova!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben