Frejas bröst

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En vackrare och godare hyllning till frukbarhetens gudinna kan man knappast tänka sig. I denna äppeldesserten med anor från medeltiden är Frejasgåvor till människan samlade: frukt, bär, honung och nötter

Ingredienser

  • Fyra stora matäpplen t.ex. Husmoder eller belle de boskoop
  • 2 dl honung
  • 2 dl grvhackade hasselnötter
  • 2 msk smör
  • 4 stora äpplen t.ex.husmoder eller belle de boskoop
  • 2 dl honung
  • 2 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 msk. smör
  • ungstemp: 175 gr
  • Instruktioner

    1. Skär äpplena i två lika stora halvor. Gröp ur kärnhuset tills en rund skål bildats.
    2. Smält honung och smör under svag värme i en kastrull. Rör i de hackade nötterna.Låt röran svalna något.
    3. Lägg äpplehalvorna i en smord eldfast form och fyll de urgröpta äpplena med röran. Låt sedan äpplena stå i ungen tills fruktköttet pöser upp och nötsmeten börjar få färg.
    4. Servera Frejas bröst med vispad grädde och ev. Färska hallon

    Liknande recept

    4.5
    1 h 45 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben