En vackrare och godare hyllning till frukbarhetens gudinna kan man knappast tänka sig. I denna äppeldesserten med anor från medeltiden är Frejasgåvor till människan samlade: frukt, bär, honung och nötter
Ingredienser
Fyra stora matäpplen t.ex. Husmoder eller belle de boskoop
2 dl honung
2 dl grvhackade hasselnötter
2 msk smör
4 stora äpplen t.ex.husmoder eller belle de boskoop
2 dl honung
2 dl grovhackade hasselnötter
2 msk. smör
ungstemp: 175 gr
Instruktioner
- Skär äpplena i två lika stora halvor. Gröp ur kärnhuset tills en rund skål bildats.
- Smält honung och smör under svag värme i en kastrull. Rör i de hackade nötterna.Låt röran svalna något.
- Lägg äpplehalvorna i en smord eldfast form och fyll de urgröpta äpplena med röran. Låt sedan äpplena stå i ungen tills fruktköttet pöser upp och nötsmeten börjar få färg.
- Servera Frejas bröst med vispad grädde och ev. Färska hallon
Liknande recept
Kommentarer (0)