En dessert som är enkel, god och serveras med vaniljsås/vaniljvisp
Ingredienser
Äpplen
1,5 tsk kardemumma
Margarin att smörja formen med
3 ägg
1 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 droppar bittermandelolja, eller två rivna bittermandlar
Instruktioner
Smöra en stor ugnsfast form och lägg i äppelbitar så det täcker botten. Krydda med nymald kardemumma, cirka 1 tsk.
Vispa tre ägg med 1 ½ dl socker med elvisp så det blir luftigt. Vänd ner 1 ½ dl mjöl med 1/2 tsk bakpulver i äggblandningen. Droppa ner 2 droppar bittermandelolja. Det motsvarar två rivna bittermandlar.
Sprid ut smeten över äppelbitarna. Lägg ner äppelklyftor ovanpå smeten. Krydda lite mer med kardemumma överst.
Grädda i 200 graders ugn 20-25 minuter. Serveras ljummen med vaniljvisp.
Recept med bakpulver passar inte bra att dubblera, har jag märkt. Om du ska göra en hel långpanna av denna dessert så blandar du hellre två smetar och täcker över äpplena.