Äppeldessert med maräng

Serverar: 4 portioner

En härlig höstdessert med smuldeg, äpplen och maräng på toppen, som blir extra festlig när den serveras i dessertglas.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • ½ tsk kanel
  • 1 msk pressad lime
  • Smuldeg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl havregryn
  • ½ dl muscovadosocker
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör
  • 2 msk hackad pistaschmandel
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till smuldegen i en skål. Sprid ut degen på en plåt med bakpapper och grädda i ca 10 minuter tills smulorna är gyllenbruna. Låt svalna.
    2. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fräs dem mjuka i smör tillsammans med honung och kanel. Tillsätt limesaften.
    3. Fördela smulorna i portionsglas eller formar. Lägg på äppelklyftorna.
    4. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Klicka eller spritsa över äpplena. Färgsätt i ugnen ett par minuter. Passa noga så att de inte bränns!
    5. Ugn 225°
    6. Tips! Desserten kan även göras i en stor form. Strö ut smulorna och lägg på äpplena. Toppa med maräng och färgsätt i ugnen. Muscovadosockret kan bytas ut mot vanligt strösocker.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben