Randiga pizzan

Serverar: 4 portioner

Alla i familjen få sin favoritrad på pizzan

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten , 37 c
  • 2 msk smör-&rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 rödlök
  • 300 g salami , falukorv , rökt skinka
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 burk pastasås , ca 400 g
  • 6 dl riven ost , pizza
  • 2 tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Blanda sallad. Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Rör i smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225°.
    3. Förbered fyllningen under tiden. Skala och skiva löken tunt. Strimla korv, skinka och svamp.
    4. Arbeta degen smidig och kavla ut den till två stora, tunna degplattor direkt på bakplåtspapper. Lägg över på plåtar. Bred ut pastasåsen jämnt över degplattorna. Strö över hälften av osten. Lägg på korv, skinka, svamp och lök i olika rader över pizzan. Strö över oregano och resten av osten.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben