Rårörd lingondricka
Serverar:
3 portioner
Populär bordsdryck från förr.
Ingredienser
6 l lingon
1,5 l vatten
1 msk citronsyra
4 dl strösocker per liter avrunnen saft
Instruktioner
Rensa och mosa bären. Blanda med vattnet och citronsyran och låt stå svalt i 3 dygn.
Sila ifrån bärmassan och mät saften. Blanda saften med sockret och rör tills det löst sig.
Skumma och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvaras svalt.
Spädes med 3 delar vatten.
Liknande recept
Rårörd svartvinbärssaft
4.7
3
5
Rårörd smultronsylt
Ingeborgs rårörda hallonsaft
5
10
1
Rårörd jordgubbssylt
5
30 min
1
5
Rårörd saft
3
2
Lingondricka
30 min
Åkerbärssylt, rårörd
4
1
Pepparkaksrulle med rårörda lingon
3
20 min
18
1
Lingondricka
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!