Råstekt persiljerot med soja och vitlök

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

Det här är en del av en kinameny jag gjorde inspirerad av ett besök i Shandong-provinsen i Kina 2009. De flesta recepten fungerar iofs för enskilt också. Följande recept ingick i menyn och finns i min kokbok: 1. Äggstekta nudlar, 2. Haricots Verts med färsk vitlök och bladpersilja, 3. Stekt kyckling i sötsur sås av ananas, 4. Räkor och purjolök med oystersås, 5. Kinesisk svamp och paprika, 6. Råstekt persiljerot med soja och vitlök

Ingredienser

  • 2-3 persiljerötter
  • 2-3 vitlökar
  • 1/4 - 1/2 chili enligt smak
  • 1/4 purjolök
  • Bladpersilja
  • Olja
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Tärna persiljeroten i ca 1x1 cm bitar. Fräs dem i olja några minuter. När de börjar mjukna blandar du övriga ingredienserna förutom den grovhackade bladpersiljan, som du lägger först i slutet. Krydda med soja direkt i stekpannan eller woken. Men var försiktig så att du inte lägger för mycket soja.
    2. En fantastiskt god grönsaksblandning som passar även med annat än med kinesiskt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben