Råstekt persiljerot med soja och vitlök
Det här är en del av en kinameny jag gjorde inspirerad av ett besök i Shandong-provinsen i Kina 2009. De flesta recepten fungerar iofs för enskilt också. Följande recept ingick i menyn och finns i min kokbok: 1. Äggstekta nudlar, 2. Haricots Verts med färsk vitlök och bladpersilja, 3. Stekt kyckling i sötsur sås av ananas, 4. Räkor och purjolök med oystersås, 5. Kinesisk svamp och paprika, 6. Råstekt persiljerot med soja och vitlök
Ingredienser
2-3 persiljerötter
2-3 vitlökar
1/4 - 1/2 chili enligt smak
1/4 purjolök
Bladpersilja
Olja
Soja
Instruktioner
- Tärna persiljeroten i ca 1x1 cm bitar. Fräs dem i olja några minuter. När de börjar mjukna blandar du övriga ingredienserna förutom den grovhackade bladpersiljan, som du lägger först i slutet. Krydda med soja direkt i stekpannan eller woken. Men var försiktig så att du inte lägger för mycket soja.
- En fantastiskt god grönsaksblandning som passar även med annat än med kinesiskt.
Liknande recept
Kommentarer (0)