Ratatouille med köttfärs

Serverar: 3-4 portioner

Grönsaker och färs

Ingredienser

  • 200 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 aubergine
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Basilika
  • Oregano
  • Peppar, gärna både vit och svart
  • Instruktioner

    Tärna löken och fräs den mjuk i matfett. Smula ned och bryn också köttfrsen. Slå i de krossade tomaterna och salta. Låt puttra sakta i 10 minuter. Gör under tiden iordning paprika och aubergine. Skär paprikan i stora bitar. Skala auberginen, om skalet är fint kan det vara kvar, och skär den i stora bitar. Blanda grönsakerena och vitlöken i färsröran och krydda. Låt koka 5 minuter. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben