Ratatouillegryta

Serverar: 8 portioner

Många variationer, bara att blanda och hälla i. Kanongod.

Ingredienser

  • 1 kg urbenad stek, oxe, gris eller lamm
  • 4 gula lökar
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 4 paprikor i olika färger
  • 2 aubergine, ca 600 g
  • 8 tomater
  • Smör
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano eller basilika
  • 3 köttbuljongstärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Skär köttet i bitar. Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsakerna i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs lök och paprika. Lägg ner alla grönsakerna i grytan. Tillsätt tomatpuré, oregano, buljongtärning och grädde. Låt grytan koka på svag värme ca 30 min. Garnera med färska örtkryddor. Servera med kokta stora vita bönor eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben