Idas ratatouillegryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta recept kom till när sambon fyllde jämnt. Skulle ha något gott, enkelt att laga till 40 personer.

Ingredienser

  • 700 g grytbitar av älg eller nöt
  • 1-2 gul lök
  • 2-3 buljongtärningar
  • 5-7 dl vatten
  • Salt
  • Köttkrydda
  • Margarin
  • Grönsaksröra
  • 4 paprikor
  • 2-3 gul lök
  • 300-400 g sguash, gurka eller aubergine
  • 1-2 b krossade tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1-2 tsk oregano eller basilika
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • citron
  • margarin
  • persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Bryn grytbitarna, därefter den hackade löken. Tillsätt buljongtärningarna(den större mängden vid älgkött) och vatten så att köttet täcks. Låt det puttra på låg värme i 1-1 1/2 timme. Fyll eventuellt på med vatten och kryddor vid behov.
    2. Under tiden köttet puttrar gör grönsaksröran. Klyv, kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Skala, klyv och skiva eller hacka löken grovt. Skär squash, gurka eller aubergine i bitar. Skala dessa om de är grova. Hetta upp fettet i en gryta. Fräs först lök och paprika. blanda ner övriga grönsaksbitar, burktomater med spad. Tillsätt pressad vitlök, smulad örtkrydda och ev. lagerblad. Koka under lock på svag värme ca 15 min, sedan ca 10 min utan lock på starkare värme så att röran kokar ihop och blir ganska tjock. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
    3. När köttet har puttrat klart, rör i grönsaksröran och smaka av med mer kryddor om det behövs. Kan smaksättas med lite tomatpuré.
    4. Servera med kokt- eller klyftpotatis, bröd och en sallad.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12
    4.8
    2 h 30 min
    25
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben