Idas Chokladtryffelkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En riktig smarrig tårta!!!!!!

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • Tryffel
  • 3dl. vispgrädde
  • 400 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Rör ihop socker & ägg. Smält smör & blanda med kakao & vanilj. Tillsätt mjöl & salt. Rör ihop med äggsmeten & häll i smord form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter
    2. Hacka chokladen Koka upp grädden, ta av från spisen & rör i chokladen. Rör tills den smält! Häll tryffeln på svalnad kaka. Låt stå kallt, gärna över natten...Njut!!

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12
    4.8
    2 h 30 min
    25
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben