Idas blomkålspizza

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kan man göra en nyttig pizza som fortfarande är lika god som en köpt? Efter att för första gången få testat denna så svarar jag: JA DET KAN MAN! Denna pizzan var extremt god och man kände att den inte var så "tung" samtidigt som den fortfarande var god. Trixet med att göra egen pizza som smakar som en pizza från en pizzeria är tomatsåsen. Den ska ha stark smak av tomat, vilket i detta recept utgörs av mycket tomatpuré. Hoppas att ni får en likadan smakupplevelse som jag fick första gången.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 mozzarella
  • 2 äggvitor
  • 2 msk linfrö
  • ½ tsk salt
  • Tomatsås
  • 1 1/2 dl tomatpuré
  • 1 dl tacosås
  • 2 msk pizzakrydda
  • Topping
  • 5-6 champinjoner (färska)
  • 6 körsbärstomater i skivor
  • 6 hackade skivor skinka
  • 1 hackad gul lök
  • ½-1 dl riven ost
  • Pizzakrydda
  • Instruktioner

    Hacka blomkålshuvudet i små bitar och mixa sedan till grumlig konsistens. Tillsätt äggvitor, hackad mozzarella, linfrö och salt och blanda runt till smidig smet. Bred ut smeten till ca 0,3 cm på ett oljat bakplåtspapper. Sätt in i mitt av ugnen 250 grader i ca 15 min till seg fast konsistens. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Bred sedan ut över den gyllenbruna botten. Strö på toppingen med ost och pizzakrydda som överst. Sätt in i ugn ca 15 min till gyllenbrun färg på ost. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12
    4.8
    2 h 30 min
    25
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben