Ratatouillegryta med quinoa

Serverar: 4 portioner

Här får en klassisk konserv med vita bönor härlig smakskjuts av färska grönsaker. 356 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 dl quinoa
  • 1 burk stora vita bönor, 380 g
  • 3 krm chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar ratatouille, tex. D´Aucy, ca 300 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 dl persilja
  • Oliver
  • 1 dl urkärnande svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär zucchinin i halvmånar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och strimla löken. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av och skölj bönorna.
    2. Fräs grönsakerna med chilipeppar i oljan ca 5 minuter. Tillsätt ratatouille och bönor, låt puttra 5 minuter. Salta och peppra.
    3. Plocka och strimla persiljan. Tillsätt den till grytan strax före servering. Toppa med oliver.
    4. Servera med quinoan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben