Indisk grönsakscurry med quinoa

Serverar: 4 portioner

Quinoa är en ört rik på mineraler och protein som blivit ett populärt alternativ till couscous, ris eller bulgur. Quinoa är dessutom naturligt glutenfritt. Med en mustig indisk grönsakscurry blir det en exotisk festmåltid. Servera gärna tillsammans med en klick mango chutney.

Ingredienser

  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 urkärnad och hackad chilefrukt
  • 1-2 msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • 3 msk oliv-, eller rapsolja
  • 2 skalade och slantade morötter
  • 3 klyftade tomater
  • 3 dl grönsaksbuljong, varm
  • 1 blomkålshuvud i buketter
  • 2 dl Oatly iMat
  • 1 kruka hackad koriander
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar nymald efter smak
  • Till servering
  • 4 portioner quinoa eller ris
  • Ev mango chutney
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan och fräs garam masala och gurkmeja hastigt tillsammans med lök, vitlök, chili och ingefära.
    2. Lägg i morötter och tomater och låt det fräsa ett par minuter. Häll i buljongen och låt det sjuda utan lock på svag värme i 10 minuter.
    3. Lägg i blomkålsbuketterna och häll i Oatly iMat. Låt sjuda ytterligare ca 3-4 minuter.
    4. Smaka av med salt och peppar. Blanda i koriandern.
    5. Tillaga quionan enligt paketet och servera till, gärna med mango chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben