Ratatouillegryta a la viktväktarna

Serverar: 6 portioner

Bara 2½ poäng! Tillhör en av mina favoriter, ni förstår nog varför..... Glöm inte att plussa på poäng för riset eller potatisen.

Ingredienser

  • 700 g grytbitar av nöt
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1-2 gula lökar
  • 2 buljongtärningar
  • 5-7 dl vatten
  • Salt
  • Grönsaksröra
  • 1 tsk flytande margarin
  • 4 paprikor i olika färger
  • 2-3 gula lökar
  • ca 400g squash, gurka och/eller aubergine
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk oregano
  • Pressad citron
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Bryn grytbitarna och därefter löken. Tillsätt buljongtärningarna och vatten så att det täcker. Låt det puttra i 1-1½ timme.
    2. Gör grönsaksröran under tiden köttet kokar. Strimla paprikorna. Skala och hacka löken grovt. Skär squash, gurka och aubergine i bitar. Hetta upp margarin i en gryta. Fräs lök och paprika. Blanda ner övriga grönsaker och krossade tomater. Tillsätt pressad vitlök och kryddor. Koka under lock på svag värme i ca 15 min, sedan ca 10 min utan lock på högre värme så att röran kokar i hop och blir ganska tjock.
    3. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron. När köttet är klart, rör i grönsaksröran, smaka av med mer kryddor om det behövs.
    4. Servera med kokt potatis eller bröd (lägg till points)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben