Viktväktar chili con carne

Serverar: 4 portioner

Jag har räknat ut att denna ger 5,5 per portion.

Ingredienser

  • 300 g köttfärs, max 10%
  • 2 gula lökar
  • 2 gröna paprikor
  • 2 gula paprikor
  • Olivolja
  • 1 burk vita bönor
  • 1-2 burk krossade tomater
  • 2 msk het chilisås
  • Lite färsk chilipeppar efter smak
  • 2 krm chilipulver
  • 2 nypor chilipeppar
  • 4 krm oregano
  • Salt
  • Ev lite svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och skär paprikorna i strimlor. Fräs färsen i olivolja och lägg efter en stund i löken och paprikorna.
    2. Krydda efter behag och skär chilipepparn i små pyttebitar och lägg i. Smaka av.
    3. Tillsätt bönor och krossad tomat, chilisås. Låt puttra i ca 5 min.
    4. Smaka av och lägg eventuellt i mera kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matgladajag 16 april 2013

    Lättlagat, nyttigt och jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben