Raunis blåbärspaj alt hallonpaj

Serverar: 30-40 portioner

Paj till många. Bakas i långpanna.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 10 dl vetemjöl
  • 500 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1 liter färska blåbär/hallon
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Socker och margarin vispas pösigt. Tillsätt vaniljsocker och ägg, ett i taget. Därefter tillsätts vetemjölet. Blanda ihop degen, använd degkrokar och låg hastighet på elvispen så den inte överhettas. Mot slutet kan du få använda en trägaffel el dyl. Degen blir ganska kompakt, men ändå lös. Klicka degen i en smord långpanna. Platta ihop den med lätt mjöliga händer.
    2. Blåbären eller hallonen mosas lite lätt med en gaffel, och blandas med sockret och äggen. Bred ut fyllningen på mördegen och grädda i 225° ca 20 min.
    3. Obs, alla bären behöver inte bli mosade, då blir det för rinnigt av all bärsaft. Vill man gardera sig kan man tillsätta lite potatismjöl i fyllningen innan den hälls över mördegen.
    4. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
    5. Ifall man använder frysta bär behöver man inte mosa blåbären alls, de är så saftiga i alla fall

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben