Rawfood- lemoncurdpaj

Serverar: 16 portioner

Supersyrlig och supergod paj, full med nyttigheter.

Ingredienser

  • 4 dl sötmandel
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 dl torkade aprikoser
  • 1 msk kokosolja
  • 1/4 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • Lemoncurd
  • 8 dl kokosflingor
  • 3 dl honung
  • 2 dl smält kokosolja
  • Juice och rivet skal från 6 ekologiska citroner
  • 1 tsk gurkmeja
  • Garnering
  • Björnbär
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Mixa mandel och kokos i en matberedare. Tillsätt aprikoser, kokosolja, vanilj och salt och mixa till en massa. tryck ut massan i en pajform, 24 cm i diameter.
    2. Lemoncurd: Mixa kokosflingorna länge i en matberedare till en fuktig massa. Det tar ett tag innan kokosen slås sönder och släpper ifrån sig oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa så slätt som din mixer förmår.
    3. Bred ut fyllningen över pajbottnen. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar, gärna till dagen efter. Ta fram en stund innan servering och garnera med björnbär och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben