Avokado- och bananfrulle

Serverar: 2 portioner

Den här härliga och näringsrika frukosten är en väldigt bra start på dagen. Ät krämen som den är eller använd den som pålägg på bröd eller kex. Det går att dryga ut krämen med lite kokt quinoa för den som kan tänka sig ett avsteg från rawfoodkonceptet. Laktosfritt, äggfritt, glutenfritt och rawfood- vänligt.

Ingredienser

  • 1½ dl solrosfrön, blötlagda i 2 timmar
  • 2 bananer
  • 2 avokado
  • 1-2 limefrukter, saften
  • ½ broccoli
  • 2 schalottenlökar
  • ½ dl pistagenötter
  • 2 tsk flingsalt
  • 1-2 dl alfalfagroddar
  • 1 dl gojibär
  • 70 g spenat, strimlad
  • Instruktioner

    Mosa banan och avokado med en gaffel eller ballongvisp i en bunke. Pressa i lime och rör ner hackad broccoli och tunt skivad schalottenlök. Lägg i alla övriga ingredienser och blanda väl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben