Red velvet tårta

Serverar: 8-10 portioner

Smarrigt.

Ingredienser

  • 1,7 dl rumsvarmt smör
  • 6 ,5dl mjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 5 dl socker
  • 3 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g röd hushållsfärg, flytande
  • 3 msk ljumet vatten
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 1 tsk vit vinäger
  • Fyllning och topping
  • 1.5 dl rumsvarmt smör
  • 225 g färskost
  • 2,5 dl silad florsocker
  • 1 msk silad vaniljsocker
  • 1 dl hackad valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 2 formar, ca 20 cm i dm. Sila kakao, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, sätt åt sidan. Smör och socker vispas vitt och poröst. Tillsätt ägg ett i taget. Tillsätt hushållsfärgen och vatten. rör om. Tillsätt dem torra ingredienserna och mjölken växelvis avsluta med mjölblandningen. Rör natriumbikarbonat och vinäger och tillsätt i smeten. Häll smeten jämnt i formarna. Grädda i mitten i ca 25-30 min. Låt svalna helt.
    2. Fyllning: Vispa smöret mjukt och tillsätt färskosten och vispa ihop det, tillsätt florsocker och vaniljsocker, silat. Vispa. Rör ner valnötterna.
    3. Bred fyllningen mellan bottnarna och över hela tårtan.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    shm3ki 15 november 2009

    jag har aldrig gjort en mer fucked yupp tårta i hela mitt liv som denna as dålig forsting sorry men så är det bara

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben