Red velvet cake med jordgubbar

Serverar: 10-12 portioner

En saftig kaka bördig från amerikanska södern. Här i en svensk kombo.

Ingredienser

  • 1 liter rensade jordgubbar
  • 3 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 ½ dl filmjölk
  • 1 msk röd karamellfärg
  • Smör och ströbröd till formen
  • Cream cheese frosting
  • 600 g philadelphiaost
  • 4 ½ dl florsocker
  • 3 msk limejuice
  • ½ msk rivet skal av lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
    2. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och lossa sedan formen.
    3. Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Rensa och skär jordgubbarna i skivor och spara de finaste till garnering.
    4. Skär kakan i 3 delar. Bred ca 2 ½ dl av frostingen på den undre delen. Täck med ett lager jordgubbar. Lägg på den andra delen och upprepa. Lägg på den översta delen och bred på ett tunt lager frosting, ca 1 ½ dl runtom. Ställ in i kylen ca 30 minuter för att stelna. Ta ut och bred på resten av frostingen. Garnera med jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maja75 6 juli 2009

    Hej! Såg också detta recept i Buffé och testade det gladeligen. Blev så besviken på smaken på själva kakan. Hoppas verkligen att någon kan motbevisa mig för bilden på kakan i tidningen är fantastisk!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben