Renskavsgryta med bacon och lingon

Serverar: 4 portioner

Gillar du renskav ska du absolut testa den här grytan.

Ingredienser

  • Smör till stekning
  • 50 g tärnat bacon
  • 1 äpple, hackat
  • 1 lök, finhackad
  • 1 pkt fryst renskav, ca 240 g
  • 50 g kantareller
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk ketjap manis (indonesisk söt sojasås)
  • 1 msk viltfond
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl frysta lingon
  • 1 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp smör i en gjutjärnspanna. Fräs bacon, äpple och lök i 3-4 minuter. Rör i det halvtinade renskavet och sära på köttet så att det blir jämnt brynt.
    2. Rör i svampen och fräs ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i örterna, ketjap manis samt fonden.
    3. Tillsätt grädde och rör i lingonen. Låt småputtra i a 5-6 minuter. Smaka av och strö över persilja. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben