Revben i gryta

Serverar: 4 portioner

En favoriträtt från min barndom. Så här lagar jag rätten - mamma kanske gjorde på något annat sätt?

Ingredienser

  • 1 kg tjockskurna revben
  • 3 gula lökar
  • 1 - 2 msk smör
  • 1 msk soya
  • salt
  • vitpeppar
  • Vatten
  • 1 påse torkade plommon
  • Ev redning
  • Instruktioner

    Skär revbenen i portionsbitar. Skala och klyfta löken. Bryn alltihopa i smör i en gryta. Salta, peppra och lägg till soya för färgens skull. Tillsätt de torkade plommonen. Häll på vatten tills det precis täcker revbenen och låt puttra ca 1 timme. Red av kokskyn (t ex med majzenaredning) om du vill ha den simmig.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben