Revben med plommonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Hittade detta recept i mina gömmor. Den var min farmors recept. Jag kommer ihåg att hon serverade med brysselkål, gelé, kokta grönsaker, potatis och den underbara såsen som det blir.

Ingredienser

  • 1½ kg tjockskurna revben
  • 3 schalottenlökar hackade
  • 10 kärnfria plommon
  • 3 dl rödvin
  • 2 buljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • ½ dl kinesisk soya
  • 1 tsk krossad rosmarin
  • 2-3 msk margarin till stekning
  • 2-3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda rödvin med vatten, lägg i plommonen och den hackade löken, låt det koka upp. Tillsätt soya, rosmarin och buljongtärningarna, Koka sakta i ca 10 minuter, låt svalna.
    2. Dela på revbenen och bryn dem så de får vacker färg, lägg över dem i en gryta, helst järngryta.
    3. Under tiden mixar man de svalnade plommonen med vin och kryddor.
    4. Häll det mixade över de brynta revbenen i grytan, låt det koka sakta i ca 1-1½ tim. Det får inte koka torrt, häll på lite vatten i så fall.
    5. När revbenen är riktigt klara, köttet skall lossna från benet, tas de upp. Sila skyn och blanda den med grädde, om så önskas red av såsen.
    6. Serveras med kokta grönsaker, potatis och gelé Smaklig måltid

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben