En alltid lika omtyckt klassiker; kryddiga revben som serveras med en underbart mjuk vitkålsgryta.
Ingredienser
1 kg revben
Glasering
4 msk tomatpuré
3 msk honung
2 msk olja
Salt
Peppar
1 krm kajennpeppar
Vitkålsgryta
1 vitkålshuvud
100 g bacon
1 stor gul lök
Salt
Peppar
2 dl öl
3 msk crème fraiche
Supergott recept. Kommer att skippa creme fraichen nästa gång då jag tyckte det var godare innan de tillsattes men det var ändå en smakupplevelse.
Mängdangivelsen "1 vitkålshuvud" gör denna rätten lite svår att få rätt. Jag tog det minsta vitkålshuvudet affären hade att erbjuda och lyckades ändå bara få i halva trots att jag använde en stekgryta istället för en stekpanna. Mängden av de övriga ingridienserna blir väldigt svåra att avgöra så att man får den tilltänkta smaken om man inte vet hur mycket kål det ska vara. Låter kanske lite väl negativ men tyckte det var viktigt att påpeka, i övrigt är det en intressant maträtt.